Dit is het bijzondere verhaal van Pek Yim Yau, die als kind van Chinese ouders in armoede opgroeit op het Viëtnamese platteland. Op zoek naar een beter leven, waagt ze in de jaren ’60 de stap naar Nederland. Ze maakt lange dagen in een Chinees restaurant in Brabant met als enig doel geld naar huis te kunnen sturen en later de kinderen een goede opleiding te kunnen geven. Samen met haar man, zette zij het eerste teppanyaki restaurant in Nederland op en bouwde dat uit tot een succesvolle keten. Zij kreeg dit boek cadeau van haar kinderen.
Met haar heldere en pakkende schrijfstijl wist Edith niet alleen de verhalen van mijn ouders prachtig op papier te zetten, maar ook hun persoonlijkheden op integere wijze tot leven te brengen. Haar geduld en invoelingsvermogen tijdens de interviews — ook al was hun culturele achtergrond haar niet vertrouwd — maakten echt het verschil. Het eindresultaat is warm, eerlijk en meeslepend. Zelfs de kleinkinderen lazen het met plezier. Kortom: bijzondere levensverhalen als blijvende en waardevolle erfenis voor het nageslacht.
— Kaman Cheng (dochter).